اعلاميه حق خدا 3 فصل دارد: نخست حق خدا در نسبت با بشر. دوم آنكه محيط زيست انسان اعم از زمين و فضا و دريا همگي بايد مورد احترام باشند و حفظ شوند و سوم، حق نباتات و حيوانات که بخشي از حق خداست.
گروه جنگ نرم مشرق- عصر روز شنبه، سوم خرداد مصادف با سالروز آزادسازي خرمشهر و روز ملي مقاومت، حسن عباسي در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران براي ايراد سخنراني با موضوع «درآمدي بر اعلاميه جهاني حق خدا» در مراسمي كه در اين دانشكده برگزار شده بود حضور يافت.
اين مراسم با پخش خلاصهاي از سخنرانيهاي حسن عباسي طي سالهاي گذشته در سالروز آزادسازي خرمشهر آغاز شد و با اجتماع دانشجويان در سالن، مراسم با قرائت قرآن و توضيحات ابتدايي مجري برنامه، شكل رسمي به خود گرفت.
پناهیان: چرا نظام سلطه اینقدر با حجاب مشکل دارد و از محجبهها کینه دارد؟/ هرزگی در هر همان کسانی که از تروریستهای جنایتکار حمایت میکنند از رواج بیحجابی هم حمایت میکنند تا مقاومت را در هم بشکنند/اگر کسی مقابل دوربین حجاب خود را بردارد هیچ اتفاق تازهای در جهان نیفتاده؛ غیر محجبه در عالم زیاد است!/مثل دیگران شدن هنر نیست، حجاب حرف تازه در جهان امروز است
گروه فرهنگی مشرق ـ حجتالاسلام علیرضا پناهیان در همایش «دلاوریم» که روز شنبه در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، سخنرانی کرد. بخش اول این سخنرانی ساعاتی قبل منتشر شد. و اکنون قسمت دوم از مشروح این سخنرانی را میخوانید.
چرا نظام سلطه اینقدر با حجاب مشکل دارد؟/ وقتی حجاب در میان یک جامعه موجب متانت رفتارها شود، خود به خود به جریان مقاومت کمک میکند/ هرزگی در هر جامعهای موجب کاهش مقاومت میشود
دربارۀ مسائل فرهنگی هم نکتهای را خدمت سروران خودم عرض کنم. چرا موضوعاتی مثل حجاب، توسط دشمنان ما اینهمه مورد حمله قرار میگیرد؟ چرا جریان سلطه از وجود پدیدۀ متین و انسانی و ارزشمندی مثل حجاب اینقدر واهمه دارد؟ برای اینکه آنها میدانند وقتی حجاب در میان یک جامعه موجب متانت رفتارها میشود، خود به خود به جریان مقاومت کمک میکند. هرزگی در هر جامعهای موجب کاهش مقاومت میشود. این را همۀ مردم عالم میدانند. در میان کلمات حضرت امام(ره) و دیگر بزرگان هم میتوانید این را به سهولت ببینید.
چرا باید رؤسای نظام سلطه و بهطور مشخص صهیونیستها و رؤسای آنها بیایند و صریحاً از جوانهای ما دعوت کنند که شما به هرزگی بپردازید؟ چرا آنها با حجاب در جامعۀ ما اینقدر مشکل دارند؟ چرا نسبت به محجبهها اینقدر کینه دارند؟ برای اینکه آنها در نهایت میخواهند خط مقاومت را بشکنند و الا آنها برای ما غصۀ فرهنگی نمیخورند.
من یادم نمیآید در دروان دفاع مقدس، کسی گفته باشد که وقتی شما شعار مقاومت میدهید کسانی که در خط مقدم مقاومت دارند نبرد و مبارزه میکنند، تضعیف میشوند!
گروه فرهنگی مشرق - حجتالاسلام علیرضا پناهیان در همایش «دلاوریم» که در محل لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، سخنرانی کرد. در ادامه قسمت اول از مشروح این سخنرانی را میخوانید:
مسیر مقاومت همان مسیر اسلام نابی است که حضرت امام(ره) ترسیم کردند
از روز اولی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، همانطور که پیشبینی میشد این ملت حرکت خود را در مسیر مقاومت ادامه داد؛ مقاومت در مقابل نظام سلطه که با همۀ فریبها و با همۀ امکانات به دنبال خشکاندن ریشۀ این ملت و به دنبال نابود کردن مسیر مقاومت بود. علیرغم تمایل شدید دشمنان مقاومت، امروز مقاومت در منطقه به اوج پیروزیهای خود رسیده و تبدیل به یک قدرت برتر شده است. فرقی نمیکند که جریان مقاومت در چه کشوری تجلی پیدا کند اما مسیر مقاومت همان مسیر اسلام نابی است که حضرت امام(ره) ترسیم کردند.
کسانی که مخالف خط مقاومت هستند، امروز در منطقه و جهان افرادی هستند که چهرههای شناختهشدهای دارند؛ صهیونیستها، نظام سلطه، تفکر و فرهنگ لیبرالی، سازمانهای تروریستی، گروههای تکفیری و افراطی، اینها همه در کنار همدیگر با خط مقاومت مخالفت دارند.
«لیبرالهای» بهظاهر مدعی آزادی و «تروریستهای» افراطی هردو مخالف خط مقاومتند/امام لیبرالها را در کنار منافقان نام میبرد
این مقاومت چه خصوصیتی دارد که از یکطرف لیبرالهای بهظاهر مدعی آزادی و صلح و آرامش، مخالف خط مقاومت هستند و از طرف دیگر، افراطیها و تروریستها نیز مخالف خط مقاومت هستند؟ آدم یاد کلمات حضرت امام(ره) در سال آخر عمر شریفشان میافتد که همیشه لیبرالها را کنار منافقین تروریست قرار میدادند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای امنیت ملی گفت: اینکه گروه 1+5 ضد ایران جنجال آفرینی میکند چیزی جز ترس از شکلگیری تمدنی مبتنی بر اسلام ناب نیست.
به گزارش مشرق، سعید جلیلی عصر امروز در جمع طلاب جوان حوزههای علمیه دزفول در حوزه علمیه آیتالله قاضی اظهار کرد: اینکه گروه 1+5 ضد ایران جنجال آفرینی میکند چیزی جز ترس از شکلگیری تمدنی مبتنی بر اسلام ناب نیست.
وی اضافه کرد: جنجال دشمن در خصوص فعالیت هستهای ایران مربوط به حوزههای علمیه است چرا که دشمن متوجه شده شجره طیبهای در حال شکلگیری است که تمام داشتههای آنان را تهدید میکند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای امنیت ملی تصریح کرد: امروز اگر دشمن ولایت فقیه را هدف گرفته به خاطر این است که متوجه شده این ولایت فقیه است که حرکت را شکل میدهد.
وی خاطرنشان کرد: قدرتهای جهانی که سالها با زورگویی در کشورها دخالت کردهاند از اینکه تمدنی قوی بر مبنای اسلام ناب در ایران شکل بگیرد و به الگو و نمادی برای سایر کشورها تبدیل شود سخت نگرانند.
عضو پیشین مذاکره کننده هستهای جلیلی در پایان خطاب به طلاب جوان حوزههای علمیه تصریح کرد: با هوشیاری میراث بزرگ شهدا را برای جهان اسلام حفظ و فرصت ارزشمند تحصیل علوم دینی را غنیمت بشمارند، چرا که ترس اصلی دشمن از ایران به خاطر وجود حوزههای علمیه و مدارس دینی است.
برگرفته از : http://www.mashreghnews.ir/fa/news/312889
بیش از یک هفته از مذاکرات وین که گام نهایی مذاکرات خوانده می شود ، میگذرد و خبری از اخبار جزئیات این دور از مذاکرات و نتایج آن نیست.گویا توافق شده که هیچ یک از دو طرف جزئیات مذاکرات را تا قبل از رسیدن به پایان کار آشکار نکند.
بگذریم از آنکه مذاکره کننده امریکایی تنها یک روز پس از مذاکرات بلیط تل آویو گرفت و جهت ارائه گزارش و مراتب احترام به خدمت صهیونیست های پلید شرفیاب شد و در جمع خبرنگاران هم گفت :
“همانطور که می دانید من تازه از وین و گفتگوهای ۱+۵ با ایران آمده ام. من می خواهم به همه در اینجا یعنی اسرائیل بگویم که مشورتهای ما با شما بسیار با ارزش است…
همیشه مشتاق بوده ام قبل و بعد از هر مذاکراتی، از دیدگاهها و نقطه نظرات شما مطلع شوم…
حرفی که به مقاماتی {اسرائیلی} که با آنها ملاقات می کنم خواهم گفت این است که من اینجا آمده ام به حرف های شما گوش کنم و البته درباره آنچه که در وین گذشت به شما گزارشی کوتاه و البته با برخی جزئیات بدهم…”
بگذریم از آنکه عهدشکنی های امریکایی ها بر هر کودکی هم آشکار شده و لبخندهای رو در روی آنها دیگر کودکان را هم گول نمی زند و با هیچ بزکی هم دیگر نمی توان چهره ای مورد اعتماد و پایبند به عهد از چهره آمریکا ساخت.
بگذریم از این ها اما نگذریم از اینکه نامحرم شمرده شده ایم و بی خبریم از آنچه دارد بر سرمان می آید!
نگذریم از اینکه صهیونیست های پلید می دانند که چه گفته ایم و چه شنیده ایم در مذاکرات مان ، اما خودمان نمی دانیم!
نگذریم از اینکه سنای آمریکا نه تنها در جریان جزئیات ماجراست که خط دهی می کند و چارچوب می چیند برای مذاکره کننده هایش و اما از این طرف نماینده های مردم در مجلس از خیلی از جزئیات بی خبرند و نامحرم ، مثل مردم!
نگذریم…!
آقای دولت ، جناب مذاکره کننده ، جناب دیپلمات! منِ مردم بجای اینکه سر خود را با روغن های سبد کالا ، شیره بمالم و با خوش خیالی تمام ، توافقنامه ژنو را سر فرود آوردن شرق و غرب در برابر ایران بپندارم ، ترجیح می دهم واقعیت ها را بدانم حتی اگر تلخ اند!جزئیات را بدانم حتی اگر به ضررم هستند!
آقای رئیس جمهور ، آقای دیپلمات! مگر نه اینکه در این ایام از یک طرف از «حقوق شهروندی» دم زده اید و از طرف دیگر بارها و بارها «دانستن» را حق مردم شمرده اید؟!
منِ مردم از حقوق شهروندی ام بجای سبد کالا و برنج هندی ، «حق دانستن» ام را می خواهم! آن هم تمام و کمال.آن هم بدون صف ایستادن و زیر دست و پا لگدمال شدن!
منِ مردم بجای این توهم و امید کاذب ، می خواهم بدانم کسی که به نمایندگی از من در حالیکه پشتش به پرچم کشورم گرم است و روبروی خود ابرقدرت پندار های دنیا نشسته ، لابلای لبخند ها و ظرافت هایش چه می گوید و چه می شنود! چه قولی می گیرد و چه قولی می دهد!
می خواهم بدانم در NON Paper ها چه می گذرد و در جلسات خصوصی دو جانبه چه حرف هایی به میان کشیده می شود! این حق من است که تا قبل از اینکه کشورم در عمل انجام شده قرار نگرفته ، بدانم که چه دارد می گذرد بر احوالاتش!
آقای دولتِ دیپلمات! منِ مردم ترجیح میدهم که اگر قرار است «جام زهر»ی هم بنوشم ، آنرا با افتخار و به اسم زهر بالا بکشم و نه اینکه متوهمانه آنرا «جام عسل» فرض کنم و بخواهم به زور از شیرینی اش لذت ببرم!
من مردم حاضرم غنی سازی هسته ای را بدهم اما در عوضش غنی سازی افکار و رشد و تعالی اندیشه ام را بدست آورم!خواسته ی من این است که اگر امتیازی میدهم و سرمایه ای از دست میدهم ، سرمایه ای ارزشمند و تجربه ای گران مایه در عوضش بدست آورم که موجب رشد فکری ام شود و حتی اگر امروز را به اجبار و اکراه از دست دادم ، بتوانم آینده ام را با آن تجربه بسازم! منِ مردم می خواهم از این تجربه ی تاریخی لبخند زدن ها و ظرافت ها با دشمن و نتیجه و ماحصلش ، عبرت بگیرم و رشد کنم! این حق من را سلب نکن!
آقای دولتِ دیپلمات!
اگر تأسیسات هسته ای ام را «پلمپ» کردی ، «حق دانستن» ام را پلمپ نکن!
این توافقنامه در تاریخ 3 آذر 1392 مطابق با 24 نوامبر 2013 در ژنو میان ایران- به ریاست آقای ظریف(وزیر امور خارجه دولت آقای روحانی) به همراه آقایان عراقچی و روانچی- و کشورهای 1+5 (آمریکا، روسیه، چین و سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلستان) به ریاست خانم اشتون-نماینده اتحادیه اروپا- منعقد گردید.
محتوای این توافقنامه یک قرارداد –یا معاهده و پیمان- است و باید مکانیسم خودش را طی کند، یعنی باید از سوی مجلس و یا شورای امنیت ملی به تصویب برسد، اگرچه نام آن را «برنامه مشترک برای عمل» گذاشته اند، اما تغییر نام، مشکلی را حل نمی کند، و باید به محتوای آن توجه کرد که برای دو طرف تعهداتی را ایجاد کرده است.
در این توافقنامه متن انگلیسی آن دارای اصالت است، و زبان دیگر، پیش بینی نشده است.
توافقنامه ژنو مرکب از 5 بخش است: مقدمه، گام اول، گام میانی، گام آخر و نتیجه نهایی.
در ابتدا سعی می کنیم که گزارشی از این توافقنامه در هر بخش داشته و سپس تاملاتی را بیان کنیم.
گزارشی از اجزای توافقنامه
چنانکه بیان گردید، توافقنامه ژنو مرکب از بخشهای زیر است:
انگلیس در بحث شیعه و سنی فعال است/ با توافق ژنو عملا غنی سازی متوقف می شود
وزیر اطلاعات سایق کشورمان هفته گذشته با حضور در حوزه علمیه چیذر، به سخنرانی درباره جزئیات فتنه 88 و برخی پشت پردههای فعالیت احزاب سیاسی نزدیک به طیف اصلاحات در کشور پرداخت؛ سخنانی که با استقبال مخاطبین روبرو شد و حاوی مطالب و تحلیلهای جالبی از شرایط فعلی کشور در عرصه داخلی و سیاست بینالملل بود.
به گزارش مشرق به نقل از رجا، متن کامل سخنرانی حجتالاسلام مصلحی در این مراسم به شرح زیر است:
اعوذ بالله من شر الشیطان اللئیم الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم. الحمدلله رب العالمین. ثمّ صلاه و السلام علی سیدنا و نبینا و طبیب نفوسنا ابی القاسم محمد(ص) و علی اهل بیته الطیبین الطاهرین سیّما ولیعصر(عج) روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه.
و اما بعد: قال الله تعالی فی کتابه العظیم: «وَ مَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا* وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ»(1)
مؤید باشید برای ارواح طیبه شهیدا، مخصوصاً سرور و سالارشان اباعبداللهالحسین(ع) و شادی روح پرفتوح امام شهدا«رضوان الله علیه» و همچنین برای سلامتی و طول عمر با برکت مقام معظم رهبری صلواتی مرحمت بفرمایید. [صلوات حضار]
من هم به سهم خودم امروز را که به عنوان شهادت حضرت رقیه(س) شناخته شده و در تاریخ یکی از روزهایی که به احتمال قوی روز شهادت ایشان است، تسلیت و تعزیت عرض میکنم و از درگاه خداوند متعال خواستارم که انشاءالله به ما توفق بدهد در مسیر امامت و ولایت تا پایان عمر ثابتقدم و استوار باقی بمانیم و در همین مسیر پایان عمرمان را شهادت در راه خودش قرار بدهد.
از سروران عزیزم که این توفیق را نصیب این حقیر کردند که امروز در جمع نورانی و با صفای شما، اساتید محترم، طلاب و روحانیون عزیزی که خدمتشان هستم، تشکر میکنم و بهنوعی درس پس میدهم و به عنوان بچه طلبهای از جمع شما مسئولیتهایی را داشتهام و اطلاعاتی را در باره مسائل مختلف دارم که گزارشوار تقدیمتان میکنم.
راهی که دولت محترم پس از روی کار آمدن تاکنون در حوزه سیاست خارجی «طی کرده»، مسیری که «طی خواهد شد» و نقطهای که ادامه این راه در نهایت به آن «ختم خواهد شد»، موضوع نوشتار ما است.
در این مطلب فقط به دنبال «نقد» مسیری هستیم که دولت محترم به نظر میرسد ناخواسته قدم در آن گذاشته است.
1- انتخاب موضوع هستهای و گره زدن تمام مشکلات اقتصادی و گاه غیراقتصادی به آن، شروع مسیری است که جریانهای سیاسی نزدیک به دولت آقای روحانی روی آن متمرکز شدهاند و دولت محترم نیز با برخی اظهارنظرها و عملکردها بر آن صحه گذاشته است. مسیری که به نظر میرسد، طرح آن حتی شاید پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و پیروزی دولت فعلی پیریزی شده باشد!
شاید انتخاب این استراتژی، یعنی گره زدن تمام مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم به موضوع هستهای، با هدف تبدیل آن به مسئلهای «حیاتی» (نه صرفا ملی) برای مردم صورت گرفته است؛ تا بدین ترتیب این گونه نتیجه گرفته شود که یگانه راه رسیدن به هدف مطلوب، که داشتن ایرانی پیشرفته است، از مسیر سیاست خارجی میگذرد و حلال مشکلات پیش روی این مسیر نجاتبخش نیز خود آمریکاست!
رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی:
امواج نشاط آفرین «ما میتوانیم» را تقویت کنید/ دانشگاهها جولانگاه جریانهای سیاسی نشوند/ لزوم نظارت "دولت" در مسائل فرهنگی
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه فرهنگ و ارزشهای فرهنگی، هویت و روح یک ملت است، خاطر نشان کردند: فرهنگ، حاشیه و ذیل اقتصاد و سیاست نیست بلکه اقتصاد و سیاست حاشیه و ذیل فرهنگ هستند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (سه شنبه) در دیدار رئیس و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، با تبیین اهمیت حیاتی مقوله فرهنگ و جایگاه شورایعالی انقلاب فرهنگی؛ ضمانت اجرای مصوبات این شورا؛ وظایف نظارتی و هدایتی دستگاهها در مقوله فرهنگ؛ ضرورت برخورد حکیمانه با پدیده های فرهنگی، استمرار پیشرفت علمی در دانشگاهها؛ تدوین مبانی تحول علوم انسانی، و صیانت از زبان زیبای فارسی، نکات مهمی را بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای اولین نکته سخنان خود را به موضوع اهمیت و جایگاه فرهنگ در جامعه اختصاص دادند و با اشاره به شخصیت و سوابق فرهنگی روسای سه قوه و همچنین اکثریت اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی بعنوان دردمندان عرصه ی فرهنگ، گفتند: بر همین اساس از این شورا انتظار می رود اهتمام و تلاش بیشتری برای برجسته کردن موضوع فرهنگ در جامعه و رساندن آن به جایگاه واقعی، به خرج دهد.
ابتدا باید گفت در این واقعیت تردیدی نیست که تیم مذاکرهکننده کشورمان، فرزندان انقلاب و افرادی مورد اعتماد و اطمینان هستند و این روزها انجام ماموریت خطیر و تعیینکنندهای را بر عهده دارند که حمایت و پشتیبانی از آنان را به یک وظیفه دینی و ملی تبدیل کرده است. اما، فرزندان یک خانواده و افراد قابل اعتماد هم میتوانند علیرغم نیت پاک و انگیزه خدمتی که دارند، دچار «خطا» شوند بی آن که خطای آنها به اعتماد و اطمینان ملت نسبت به آنان خدشهای وارد کند. در این حالت، نقد برخی از مواضع و عملکرد تیم هستهای کشورمان، نه فقط «تضعیف» تیم مذاکرهکننده نیست بلکه، اگر نقدها، منصفانه، دلسوزانه و همراه با ارائه دلیل و سند باشد، میتواند به جبران خطا و تصحیح عملکرد منجر شود و این، به مفهوم و معنای حمایت و تقویت اعضای گروه مذاکرهکننده است. همین جا باید گفت؛ شواهد و قرائن فراوانی در دست است که نشان میدهد اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 بعد از ناکامی در فتنه یادشده، پروژه ضربه زدن به نظام اسلامی را در پوشش دروغین حمایت از دولت آقای روحانی و ادعای منافقانه پشتیبانی از تیم هستهای کشورمان، دنبال میکنند و دقیقا به همین علت، اصرار دارند هرگونه نقد دلسوزانه و خیرخواهانه را به حساب مخالفت و دشمنی با دولت کنونی و تیم هستهای برخاسته از آن بنویسند.
با این مقدمه که ماهیت و انگیزه نقدهای کیهان را توضیح میدهد، اشاره به دو نکته درباره روند مذاکرات هستهای را که این روزها شاهد بودهایم، ضروری میدانیم؛
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه این تعبیر که یک سرهنگ نمیتواند حقوق دان باشد تعبیر درستی نیست، گفت: مالک اشتر در کنار امیرالمومنین(ع) هم در قضاوت عادل و هم در جنگ سردار و سرباز خوبی بود.
به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، حجتالاسلام صدیقی در همایش سازمان بسیج حقوق دانان که در قزوین برگزار شد، اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم تصریح می فرماید، اگر ما دو بعد فکر و اخلاق و منش و اجرای روش را به شما توصیه کردیم خود به آن نیازی نداریم، بلکه اگر شما این توصیه ها را در عمق جان و ابعاد روح و جای جای زندگی خودتان پیاده کنید، احیا میشوید.
مشاور عالی رئیس قوه قضائیه بیان کرد: قانون، خشک است و عدالت تکلیف و اجرای آن سخت است، بنابراین خداوند برای اینکه این سختی، آسان شود و شیرین گردد، احسان را در کنار عدل می آورد و انسانها را به برقراری عدل همراه با احسان و رأفت فرا میخواند.
قبل از ورود به موضوع اصلی یادداشت پیشروی اشاره به این نکته ضروری است که تودههای عظیم مردم و تقریبا همه جریانات سیاسی صرفنظر از سلیقههای متفاوتی که دارند، در ضرورت برخورداری ایران اسلامی از فناوری صلحآمیز هستهای و دستاوردهای پیرامونی آن اتفاق نظر دارند و پیروزی و موفقیت تیم مذاکرهکننده کشورمان - چه تیمهای قبلی و چه تیم کنونی -
را در آوردگاه چالش هستهای آرزو میکنند و البته در این میان اصحاب
- اندک و کمشمار - فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 حساب جداگانهای دارند... و اما؛
1- توافقنامه ژنو در فاصله کوتاهی بعد از امضای آن از سوی طرفین مذاکرهکننده با برداشتها و اظهارنظرهای «متفاوت» در داخل کشور و «متضاد» از جانب حریف بیرونی روبرو شد. تا آنجا که امروزه درباره توازن میان آنچه دادهایم و آنچه گرفتهایم، ابهامات و تردیدهای جدی پدید آمده است. به عنوان مثال، یکی از خطوط قرمز اصلی ما که طی 10 سال گذشته بر آن اصرار ورزیدهایم، به رسمیت شمردن حق غنیسازی در داخل کشور و با تعریف روشن و صریح ماده 4 معاهده NPT بوده است. دراینباره تیم مذاکرهکننده کشورمان تأکید میورزد که در توافقنامه ژنو حق غنیسازی ایران به رسمیت شناخته شده است ولی از سوی دیگر حریف با صراحت اعلام میکند که این حق در توافقنامه نیامده و به رسمیت شناخته نشده است. مسئولان هستهای کشورمان در توضیح این تناقض میگویند که ادعای حریف مصرف داخلی دارد و مقامات آمریکایی برای راضی کردن مخالفان داخلی خود به اینگونه ادعاهای بیاساس روی آوردهاند. این توضیح اگرچه خالی از واقعیت نیست ولی نمیتواند پاسخ قابل قبولی تلقی شود، چرا که ادعاکنندگان، افراد عادی و یا رسانهها نیستند، بلکه این ادعاها از سوی بلندپایهترین مقامات مذاکرهکننده حریف مطرح میشود مقاماتی نظیر اوباما رئیسجمهور، جانکری وزیرامورخارجه، وندی شرمن مذاکرهکننده ارشد آمریکا، وزیرخارجه فرانسه، نخستوزیرانگلیس و... بنابراین چگونه میتوان پذیرفت ادعای آنان فقط مصرف داخلی داشته باشد. چرا که متن توافقنامه منتشر شده است و برای افکار عمومی طرف مقابل پوشاندنی و انکارکردنی نیست، و از سوی دیگر مقامات حریف از این نکته بدیهی به خوبی آگاهند که اگر ادعای خلاف واقع کرده باشند از سوی افکار عمومی ملتهایشان و از جمله مخالفان سیاسی خود مورد بازخواست قرار میگیرند، زیرا مخالفان داخلی آنها نیز توان مراجعه به متن توافقنامه و درک محتوای آن را دارند. پس ماجرا چیست؟!
یک هفته قبل، وقتی کیهان در واکنش اظهارات مقامات آمریکایی پس از امضاء توافقنامه هستهای میان ایران و شش کشور طرف مذاکره نوشت: «آمریکا قابل اعتماد نبود، توافق ژنو یک ساعت دوام آورد» بعضیها خرده گرفتند و ادعا کردند که کیهان پیش داوری کرده و هنوز خبری نشده، موضوع را مورد تردید و تشکیک قرار داده است! اما اکنون و تنها یک هفته پس از امضاء توافقنامه، چندین و چند سند مهم و غیرقابل انکار جدید در دسترس است که صحت تیتر آن روز کیهان را تأیید میکند و هر انسان منصفی را به تأیید وا میدارد. به این چند نمونه توجه کنید:
1- آسوشیتدپرس از تدوین لایحه جدید تحریمها علیه ایران خبر داد و نوشت: این لایحه ایجاب خواهد کرد که دولت اوباما هر سی روز یکبار تأیید کند که ایران به توافق ژنو پایبند است و در هیچ عملیات تروریستی دست نداشته است (!) و بدون این تأیید، تحریمهای جدید وضع خواهد شد! گفتنی است آمریکاییها حزبالله لبنان، حماس و همه نهضتهای اسلامی را «تروریست» مینامند!
2- دنیس راس عضو ارشد شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد: دادن حق غنیسازی به ایران توهم ایرانیان است(!) تنها راه کاهش واقعی تحریمها، عقبگرد در برنامه هستهای و ایست کامل آن است!
1- افسانه نیست، متن تاریخ است. در شهر غوغایی شد وقتی خبر آمد دشمن چند برابر جمعیت مسلمانان سپاه فراهم کرده و تا چند وقت دیگر به مدینه میرسد. انگار زلزله آمده باشد .نه انگار، که حتماً زلزله آمده بود. شهر به هم ریخت از این خبر بد. تا دیروز همه در یک صف بودند و امیدوار قطعی به پیروزی. اما گویا ورق برگشته بود. به زودی قرار بود مدینه به محاصره دشمن بیفتد و از بالا و پایین شهر هجوم بیاورند. عجب مخمصهای، گویا هیچ راه خلاصی متصور نبود. نبود که گروهی گفتند ای مردم یثرب اینجا، جای شما نیست، پس برگردید و به خانههای خود پناه ببرید.یک چاره مانده بود؛ کندن خندق در بخشی از اطراف شهر برای مهار تاخت و تاز دشمن... که آن هم پهلوان دشمن نامردی نکرد و از همان خندق عبور کرد و عربده کشید. «کجاست قهرمان شما که او را بکشم و به بهشت برود. یا او مرا بکشد و به ادعای شما به جهنم بروم»!
1- برخلاف آنچه این روزها، برخی از جریانات سیاسی به غلط تصور و یا به عمد القاء میکنند، بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب که در دیدار اخیر و پرشور دانشآموزان و دانشجویان با ایشان ایراد شده بود، مجموعهای از چندجزء جدا از هم و بیارتباط با یکدیگر نیست که کسانی بتوانند و یا در پی آن باشند، بخشی از آن را به میل و دلخواه خود برجسته کرده و بخشهای دیگر را که تفسیرکننده و توضیحدهنده بخش مورد نظر است، وانهاده و نادیده بگیرند. بیانات اخیر حضرت آقا مانند سایر رهنمودهای ایشان، یک مجموعه هماهنگ است که اجزاء آن با یکدیگر پیوندی ارگانیک دارند و هر جزء در کنار و در پیوست با سایر اجزاء قابل تعریف است. در مثل مناقشه نیست، از این روی بهعنوان مثال- و فقط بهعنوان مثال- و برای تقریب ذهن میتوان به داستان معروف آن ژولیده دورهگرد اشاره کرد که از او پرسیدند؛ چرا نماز نمیخوانی؟ پاسخ داد؛ در کلام خدا آمده است «لا تقربوا الصلوه... به نماز نزدیک نشوید» گفتند اما، این آیه دنباله «و انتم سکاری... در حالی که مست هستید» هم دارد، یعنی در حال مستی نماز نخوانید. مدعی گفت؛ مگر بخش اول، دستور خدا نیست؟ چه گناهی دارم اگر به این دستور عمل کرده باشم؟! او را گفتند؛ این بخش از بخش دوم جدا نیست و اگر چنان کنی، نه فقط بخشی از فرمان خدا را بجای نیاوردهای، بلکه مصداق آنانی هستی که به بعضی از آیات ایمان آورده و به برخی دیگر کفر میورزند- نومن ببعض و نکفر ببعض- و این، شیوه کافران و منافقان است.
سخنان 12 آبان رهبرمعظم انقلاب اسلامی با گونهها و روایتهای مختلف همراه شده است، این سخنان در همه رسانههای مهم خارجی منعکس شد در این میان آمریکاییها عمدتا به آن بخش از سخنان دو روز پیش رهبرمعظم انقلاب توجه نشان دادند که مربوط به حمایت از تیم مذاکرهکننده و پرهیز از تضعیف آن بود. رسانههای فرانسوی ضمن آنکه لزوم حمایت از تیم مذاکرهکننده را برجسته کردند عمدتا روی ابراز بدبینی رهبر معظم انقلاب از مواجهه منطقی غرب با برنامه هستهای ایران خبر دادند. رسانههای رژیم صهیونیستی هم ضمن آنکه عدم خوشبینی رهبرمعظم انقلاب به مذاکرات ایران و غرب را بازتاب دادند روی این جمله که «اسرائیل حرامزاده است» تمرکز نمودند. رسانههای روسیه و چین عمدتا روی عدم خوشبینی ایران به مذاکرات توجه نشان دادند. رسانههای عربی محافظهکار منطقه - رسانههای وابسته به عربستان و... - روی اینکه رهبر ایران به مذاکرات با غرب خوشبین نیست تمرکز نمودند.
براساس آنچه گفته شد میتوان گفت که سخنان روز 12 آبان حضرت امام خامنهای - دامت برکاته - در کانون توجهات و تجزیه و تحلیلهای جهانی قرار گرفته است اما در عین حال در یک جمعبندی از این تجزیه و تحلیلها میتوان گفت آمریکاییها در عمل از اینکه تیم مذاکرهکننده ایرانی در داخل ایران به انزوا بروند نگران بودهاند و به عبارت دقیقتر از اینکه موضوع مذاکره ایران و غرب از متن توجه ایرانیان به حاشیه برود، نگران بودهاند و از این رو از آن همه سخنان و بخصوص آن بخش از تحلیلهای دقیق و موشکافانه که اوضاع غرب و نحوه نگاه ایران به غرب مورد بررسی قرار گرفته است، عبور کردند و به بخشی از پیام که جنبه داخلی داشته توجه نشان دادهاند بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که آمریکاییها بشدت خود را نیازمند حفظ فضای کنونی که از مذاکرات اوایل مهرماه نیویورک شروع شد و سپس در ژنو امتداد یافت، میدانند و روی آن حساس هستند این در حالی است که در طول شش هفته اخیر وانمود میشد که این ایران است که به مذاکره احتیاج حیاتی! دارد.
برای استفاده این صوت در سایت یا وبلاگ خود می توانید از این کد استفاده کنید:
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان در دانشگاه شهید ستاری، با تاكید بر بدبينی و بیاعتمادى جمهوری اسلامی به دولت ایالات متحدهی آمریكا، این دولت را دولتى غيرقابل اعتماد، خودبرتربين، غيرمنطقى و عهدشكن و دولتى سخت در پنجهى تصرّف و اقتدار شبكهى صهيونيسم بينالمللى دانسته بودند.
در پی این سخنان، پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR مستند صوتی پنج قسمتی «تجربه مذاكره» را از روز سوم آبان منتشر كرد. قسمتهای اول و دوم روزهای سوم و پنجم آبان و قسمت سوم از این مستند صوتی با عنوان «چرا مذاكره؟» امروز هفتم آبانماه منتشر شد. قسمتهای چهارم و پنجم هم در روزهای نهم و یازدهم ماه جاری منتشر خواهد شد.
برای استفاده این صوت در سایت یا وبلاگ خود می توانید از این کد استفاده کنید:
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان در دانشگاه شهید ستاری، با تاكید بر بدبينی و بیاعتمادى جمهوری اسلامی به دولت ایالات متحدهی آمریكا، این دولت را دولتى غيرقابل اعتماد، خودبرتربين، غيرمنطقى و عهدشكن و دولتى سخت در پنجهى تصرّف و اقتدار شبكهى صهيونيسم بينالمللى دانسته بودند.
به مناسبت این سخنان، پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR مستند صوتی پنج قسمتی «تجربه مذاكره» را منتشر كرد. این مستند صوتی، بازخوانی تجربه مذاكره جمهوری اسلامی ایران و آمریكا در سال ۸۶ در موضوع عراق به روایت اعضای هیأت دیپلماتیك ایرانی مذاكرهكننده با آمریكاست.
قسمت دوم از این مستند صوتی با عنوان «رویای عراق» امروز پنجم آبانماه منتشر شد. از اینجا بشنوید.
در این مستند صوتی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره مسئلهی مذاكره با آمریكا در موضوع عراق و بخشهایی از مصاحبه با آقایان كاظمی قمی، امیریفر و امیرعبداللهیان، سه عضو هیأت دیپلماتیك ایرانی مذاكرهكننده با آمریكا استفاده شده است.
In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful
Say: He, Allah, is One
Allah is He on Whom all depend
He begets not, nor is He begotten
And none is like Him