استاد رحیمپور ازغدی در نشست انقلاب اسلامی و فضای مجازی:
انقلابی ماندن در فضای رسانه مشکل است و هزینه دارد/ هنر گفتمان سازی در رسانه ها چگونه اتفاق می افتد؟
در فضای مجازی، رسانه و سینما، حاکمیت اقتصادی است. نباید فکر کنیم که تمام مسائل، مباحث عقیدتی و اشتباهات نظری است و برخی به دنبال حق هستند، اما دچار اشتباه شدهاند؛ بخش تعیینکننده در عرصه فضای مجازی، مسئله منافع سرمایهداری است. آنها هزینه میکنند و میفهمند که اگر از طریق فضای مجازی افکار عمومی بشریت، ذهن دنیا را کنترل کنند.
به گزارش سرویس اندیشه دینی پایگاه 598، استاد حسن رحیمپور ازغدی در نشست اندیشهای انقلاب اسلامی و فضای مجازی که به همت مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی (فرا) و کانون اندیشه جوان در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد به بیان سخنانی پرداخت که مشروح آن در ادامه میآید:
استاد رحیمپور با اشاره به اهمیت فضای مجازی در اوضاع کنونی دنیا افزود: فضای مجازی در عنوان مجازی است درحالیکه امروز، حقیقی تر از ارتباطات حضوری و فیزیکی و مکانیکی شده است و امروز فضای مجازی، در اصل فضایی حقیقی است. وی افزود برخی از نظریه پردازان عرصه فضای مجازی و رسانه اصلا ورود نیروهای انقلابی دراین فضا را ناممکن و لغو تلقی کردهاند.
استدلال آنها عمدتا این است که رسانه مدرن متعلق به جهان مدرن است و امر قدسی در پیچیدگی های جهان مدرن، قابل دوام نیست. اصلا عرصه مدرن، عرصه مفاهیم قدسی نیست. ادعای آنها این بود که هیچ روزنه روشنی برای مداخله در روند و مضمون فضای رسانهای جدید و مواجه با این نظم سیاسی و اقتصادی جهان وجود ندارد و ممکن نیست کسانی با گفتارهای قدسی و انقلابی، یعنی هم در جهت براندازی نظم حاکم بر جهان و هم با نیروی معنوی – دینی برای ساختارشکنی نظم سکولار که حاکم بر سیاست و اقتصاد در جهان بود، وارد میدان شوند.
قرار بود توجه رسانه های جهان به سرعت به سمت خبر مهم دیگری منحرف شود؛ اما کدام خبر؟ کدام خبر بواقع می تواند این شکست بزرگ را تحت الشعاع خود قرار دهد تا در پناه آن، نه تنها آمریکا از آن شکست مفتضحانه نجات پیدا کند، بلکه بتواند در سکوت و انحراف توجه رسانه ای، قطعنامه ای هم علیه سوریه تصویب کند؟ کدام خبر چنین قدرتی دارد؟ باید کدام اتفاق بزرگ اقتصادی، اجتماعی، نظامی یا کدام حادثه طبیعی رخ دهد که اذهان عمومی را از مهمترین شکست استکبار منحرف کند؟
سرویس سیاسی پایگاه 598 - محمد حسین کرمانشاهی/ چنانچه از شما سؤال شود که «مهمترین اخبار این روزها چیست؟» قطعاً پاسخ خواهید داد «تماس تلفنی اوباما و روحانی». تیتر یک تمام رسانه های داخلی و خارجی این روزها به این مطلب اختصاص دارد و همه دارند روی این گفت و گو می کنند که آیا این تماس، کار درستی بود یا نه و بالاخره رابطه ما با آمریکا چه می شود؟ مجلس از وزیر امور خارجه برای ارائه توضیح دعوت کرده، تحلیل ها پی در پی نگاشته می شوند که این اتفاق، فرصتی است برای اثبات ادعای مقام معظم رهبری بر بی فایده بودن این ارتباط و از سوی دیگر عده ای خوشبین هستند. سی ان ان از خیابان های تهران گزارش تهیه می کند و همینطور صدا و سیمای خودمان همراستا با او. عده ای می گویند صبر کنید و.... خلاصه حواس همه جمع این مسأله است.
اما چنانچه کمی و فقط کمی، یعنی تنها به اندازه یک هفته به عقب برگردیم، به یاد خواهیم آورد که آنموقع تیتر یک و تمرکز رسانه ها بر مسأله ای به مراتب مهمتر از این تماس تلفنی بود:
بار گذاشتن یک دیگ بزرگ غذا گاه چند روز زحمت میبرد و بیخوابی و مشقت فراوان به همراه دارد اما اگر مراقب نباشید آنان که دلخوش از شما ندارند میتوانند در کسری از ثانیه موش در دیگ بیندازند و حاصل رنج شما را بر باد دهند. کاری که شیطان بزرگ در آخرین دقایق سفر دکتر روحانی به نیویورک و حضور در نشست سازمان ملل کرد، شبیه انداختن موش در ظرف دستاوردهای خوب رئیسجمهوراسلامی ایران بود. ابزار نفوذ شیطان وسوسهگری و وسوسهپذیری است و در واقع میتوان گفت هیئت ایرانی به خاطر همین وسوسهپذیری، در آخرین دقایق به خود گل زد و بازیای را که میتوانست برنده باشد، واگذار کرد. قبول گفتوگوی تلفنی با اوباما، دادن امتیازی بزرگ به کسی بود که همین دو هفته پیش شکست سختی بر سر ماجرای سوریه خورد تا از او به عنوان اردک فلج یاد کنند. اوباما در آن ماجرا و در روز موعود حمله، جا زده و توپ را به زمین کنگره انداخته بود. روزی هم که کنگره خواست رأیگیری کند، خواستار تعویق رأیگیری شد و در آخرین لحظه از دام خود ساخته گریخت. در چنین وضعیت شکنندهای، بیدلیل و به شکلی غیرمترقبه یک امتیاز بزرگ از روحانی گرفت.
«نگاه کلان»؛ این نکته ترجیعبند و فراز اصلی بیانات رهبر معظم انقلاب در دو دیدار اخیر با اعضای مجلس خبرگان و ائمه جمعه بود. «کلاننگری» و «نگاه جامع» در نقطه مقابل «جزیینگری» و «نگاه برش خورده و ناقص» به مسائل و تحولات است و به نظر میرسد تأکید رهبر انقلاب بر تجهیز به «نگاه کلان»، هم به دلیل پیچیدهتر شدن شرایط داخلی و خارجی و هم ناظر بر برخی واقعیتهای صحنه و متغیرهای قابل پیشبینی است.
عناصری که باید به نگاه کلان مجهز شوند نیز طیفی از مردم تا مسئولان هستند. دلیل اینکه مردم باید با این نگاه مسائل را تحلیل کنند، این است که جمهوری اسلامی یک نظام مردمسالار است و همچنان که ساختارهای سیاسی آن با «تکیه بر رأی مردم» شکل میگیرد، تصمیمات و اقدامات کلان آن نیز بر مبنای «اجماع ملی» استوار میشود. بنابراین، چنانچه تحلیل عمومی در یک دستگاه مبتنی بر مختصات جامع و کلان رقم نخورد، نظام اسلامی پیشروندگی منطق و گفتمان خود را از دست خواهد داد. از سوی دیگر، ابزار مهم اعمال سیاستهای کلان کشور مسئولان هستند و در صف مقدم بسیاری از این سیاستهای کلی نیز، مسئولان اجرایی به ویژه دستگاه دیپلماسی و دیپلماتهای جمهوری اسلامی قرار دارند.
انتشار فایل صوتی سخنان هاشمی رفسنجانی در شهر سوادکوه، موجب یک رسوایی رسانهای شد. در حالی که روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام و خانم مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه، اظهارات منتسب به اکبر هاشمی رفسنجانی درباره انتساب حملات شیمیایی به دولت سوریه را تکذیب کرده بودند، انتشار فایل صوتی سخنان هاشمی رفسنجانی در شهر سوادکوه، موجب ایجاد یک رسوایی رسانه ای شده است.
به گزارش مشرق به نقل از رجا، در حالی که روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام و خانم مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه، اظهارات منتسب به اکبر هاشمی رفسنجانی درباره انتساب حملات شیمیایی به دولت سوریه را تکذیب کرده بودند، انتشار فایل صوتی سخنان هاشمی رفسنجانی در شهر سوادکوه، موجب ایجاد یک رسوایی رسانه ای شده است.
سایت بلاغنیوز که یک رسانه محلی استان مازنداران است، با انتشار فایل صوتی سخنان هاشمی رفسنجانی نوشت:
«از آنجایی که سخنان هاشمی علیه سوریه که چندی پیش توسط نعیمه اشراقی در صفحه فیسبوک منتشر شد و پایگاه اطلاعرسانی دفتر هاشمی رفسنجانی آن را تکذیب کرد، این بار رنگ واقعیتری به خود گرفت و در مراسم سالگرد آیتالله صالحی مازندرانی در شیرگاه علناً هاشمی بر علیه مواضع دولت ایران نسبت سوریه سخن گفت و به صراحت بیان داشت: "مردم سوریه بیش از 100 هزار کشته و هشتمیلیون آواره دادند در داخل و خارج، زندانها پر از مردم، زندانها جا ندارد بعضی از ورزشگاهها را گرفتند، آنها را پر کردند شرایط بدی بر مردم حاکم است مردم از یک طرف از طرف خود حکومتشان بمباران شیمیایی میشوند و از طرف دیگری امروز منتظر بمبهای آمریکا باید بمانند.»
فایل صوتی سخنان هاشمی رفسنجانی را میتوانید از اینجا دریافت کنید.
حجت الاسلام پناهیان در نشست سالیانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در میان دانشجویان حاضر شد.
به گزارش مشرق به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران، حجت الاسلام پناهیان در شروع با بیان مقدمه ای در مورد امور و دستورات الهی، به دو امر تکوینی و تشریعی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه امر تکوینی و تشریعی الهی، دو امری است که از طرف خداوند، وجود انسان و جامعه را احاطه می کند ادامه داد: آیات زیادی در قرآن کریم وجود دارد که به این امر در کنار هم دیگر اشاره می کند.
پناهیان با مثالی به توضیح و تبیین اوامر تکوینی و تشریعی پرداخت و بیان کرد: دستورات خداوند به صورت خاص و کل برای بندگان بیان شده است.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان در ادامه بیان کرد: وقتی که عوامل تشریعی و تکوینی در کنار یکدیگر نباشد، امتحان معنا ندارد. اوامر تشریعی و تکوینی ما را احاطه کرده است، اجرای اوامر تقدیری و تکوینی در اختیار ما نیست و ما باید به فرامین الهی گوش دهیم.
وی در مورد اختیار انسان در این دو اوامر گفت، انسان آزاد آزاد نیست و تا حدی تاثیر گذار است، ما اسیر دو اوامر الهی هستیم، همچنین اگر فردی بخواهد برای جامعه برنامه ریزی کند و فقط به اوامر تشریعی توجه داشته باشد، اشتباه است و باید اوامر تقدیری را نیز حساب کند.
متقاضیان کار در ترکیه را بهزور به اشرف میبرند/ رجوی میگفت: خانواده "لانه فساد" است
خبرگزاری تسنیم: یک عضو سابق سازمان مجاهدین خلق گفت: خیلی از کسانی که در اشرف بودند، میگفتند: ما حتی اسم سازمان مجاهدین را نشنیده بودیم، و برای کار به ترکیه رفته بودند و بعد به آنها گفته بودند: باید به عراق بروید، و از اشرف سردرآورده بودند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در آستانه سالروز ترور شهیدان رجایی و باهنر از سوی منافقین، نشست خبری ابراهیم خدابنده و مریم سنجابی از آزادشدگان سازمان مجاهدین خلق، امروز در خبرگزاری تسنیم، برگزار شد. در این نشست خبری ابراهیم خدابنده در مورد چگونگی به دام افتادن در سازمان مجاهدین خلق گفت: سال 1332 در تهران متولد شدم و در سال 1350 برای تحصیل به انگلیس رفتم و توانستم در آنجا فوقلیساس خود را بگیرم. در مدت قبل و بعد از انقلاب نیز عضو اتحادیه دانشجویان اروپا بودم.
وی افزود: سال 59 بنا بر دلایلی عضو سازمان مجاهدین خلق و فرقه تروریستی رجوی شدم و 23 سال در خارج از ایران با این سازمان همکاری کردم. فعالیت من بیشتر در بخش روابط بینالمللی بود و در نهایت در سال 1382 بهدلیل اتفاقاتی که رخ داد و خدا کمک کرد توانستم فرار کنم.
این عضو سابق سازمان مجاهدین خلق ادامه داد: در این 10 سالی که در ایران هستم، روی پدیده معروف به هزاره سوم فعالیت کردم، یعنی فرقههای مخرب کنترل ذهنی را بررسی میکنند که در خیلی کشورها و حتی ایران وجود دارد و آنها دست به گریبان هستند. البته نقطه قوت من این بود که 23 سال تجربه تخریب کنترل ذهنی را هم دارم.
In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful
Say: He, Allah, is One
Allah is He on Whom all depend
He begets not, nor is He begotten
And none is like Him